menu

Happy Walls

Advies, Ontwerp, Fotografie, Productie, Montage & Onderhoud

Veranderen

Gepubliceerd op 08/12/2014

Enkele weken geleden was ik aanwezig bij het jaarlijkse relatie-event Exact Live. Het was een zeer inspirerende dag met veel informatie en interessante topsprekers. ‘Dare to Change’ was de titel van het event en de presentaties gingen met veel humor en reflectie over de veranderende wereld. Nieuwe tijden met nieuwe kansen, nieuwe technologie die niet alleen nieuwe producten en diensten mogelijk maakt maar waarmee je zelfs nieuwe verdienmodellen kunt ontwikkelen.

Ik persoonlijk beleefde een dag van herkenning en van bevestiging. Dit jaar heb ik zelf immers een grote stap gezet door mijn kennis en ervaring in het vervolg in te zetten in mijn eigen bedrijf Laskoo.

Onlangs was ik ook aanwezig bij Het Grote Interieurcongres, georganiseerd door architectenweb.nl. Ook daar ging het over veranderen, over het aanpassen van het interieur aan nieuwe eisen, wensen en doelstellingen. Het Nieuwe Werken is zelfs alweer verder dan versie 2.0. Dat de werkruimte waarin we verblijven invloed heeft op de beleving en onze prestaties is niet alleen logisch te beredeneren maar wordt steeds meer onderbouwd door onderzoek en cijfers. Francesco Messori van D/Dock uit Amsterdam vertelde over het concept Healing Offices, een werkomgeving die is ontworpen om de gebruikers gezonder te maken. Het kantoor als plaats om je lifestyle te verbeteren. Minder ziekteverzuim, minder fouten en een hogere productiviteit worden nog belangrijker in deze nieuwe tijd met scherpe concurrentie en lage marges.

Hospitality was een ander belangrijk thema. De omgeving waarin de gast, de bezoeker, wordt ontvangen bepaalt de beleving, het gedrag en de lengte van het verblijf. Het gaat daarbij om de grote lijn en de details, van interieurontwerp tot en met de vriendelijke glimlach. Wat je doet moet knallen, zei Diederik Fokkema van Fokkema & Partners.

Veranderen is in de regel ook de basis van goede voornemens die we binnenkort weer hebben, en al dan niet hardop verkondigen. Ik wil je uitdagen. Volgens mij heeft iedereen in de werkomgeving wel ergens een wand, een hoekje of zelfs een bepaalde ruimte waar ‘eigenlijk eens iets aan gedaan moet worden’. Een oplossing hoeft helemaal niet moeilijk of kostbaar te zijn. Als je mij een foto stuurt, en wat aanvullende informatie, dan geef ik je een gratis advies voor een passende verandering. Dare to change, en start via info@laskoo.nl

Mooie dingen maken waar anderen blij van worden, dat is mijn voornemen. Ik wens iedereen hele fijne dagen en een mooie jaarwisseling.

 
Terug naar nieuwsoverzicht