menu

Happy Walls

Advies, Ontwerp, Fotografie, Productie, Montage & Onderhoud

Twee vliegen

Gepubliceerd op 13/04/2015

Twee vliegen; meer zien, minder horen.

We horen het te vaak. Een mooi nieuw kantoor, ingericht voor Het Nieuwe Werken, moderne en strakke uitstraling, maar het comfort laat ondanks de moderne inrichting te wensen over en dat komt door het geluid. De akoestiek is vergeten of onderschat, en het geluidsniveau in de werkruimte zorgt voor verstoorde concentratie en irritatie. Maar liefst 70% van de kantoormedewerkers klaagt over geluidsoverlast op het werk. Geluidsoverlast kan zelfs ziek maken en zorgen voor een stijging van het ziekteverzuim! Het is onnodig te zeggen dat dat niet de bedoeling was van dat mooie nieuwe interieur!

Het gaat om een positieve beleving

We weten inmiddels dat een prettige werkomgeving bijdraagt aan een positieve beleving van de gebruiker van de ruimte en daarmee stress vermindert en ziekteverzuim terugdringt. In een prettige omgeving kunnen medewerkers zich beter concentreren en bereiken een hogere productiviteit. Hierdoor hebben mensen meer plezier in hun werk wat weer bijdraagt aan een betere werksfeer. Tot slot zorgt een goede akoestiek voor rust op kantoor. Mensen die zich prettig voelen op hun werk kunnen voor een stijging van het bedrijfsresultaat zorgen van 19%. Tevreden medewerkers zorgen voor 41% lagere gezondheid-gerelateerde kosten! Die geluidsoverlast moet dus worden aangepakt.

Een bewezen oplossing

Laskoo uit Zoetermeer, heeft een mooie oplossing in de vorm van het Clipso Acoustic systeem. Een speciaal polyester doek wordt naadloos gespannen in een frame met een geluiddempende vulling waarmee een absorptiewaarde (alfa Sabine) van 1 wordt bereikt, volledige uitdoving van vervelende geluidsfrequenties. Het materiaal is recent getest en gecertificeerd volgens DIN/ISO 354. Het frame kan ‘van plint tot plafond’ op de wand worden gemonteerd, of tegen het plafond. Obstakels als ramen, deuren, schakelmateriaal of verlichting zijn geen probleem, daar wordt keurig omheen gewerkt. Ook een toepassing als los hangend paneel of als vrijstaand scherm op de vloer waarmee het ook als ruimtedeler en geluidsbarrière dienst doet is geen enkel probleem. Het doek is daarbij volledig pvc-vrij en uiteraard brandveilig volgens brandnorm B1.

Ook visueel een aanvulling

Het doek kan met elke denkbare afbeelding of dessin worden bedrukt en dat betekent dat u met deze oplossing tegelijkertijd ook visueel kunt communiceren. Een passende sfeervisual, de identiteit van de organisatie, een eye-catcher waarover gesproken wordt, ook dit draagt bij aan de positieve beleving en komt de organisatie ten goede. En dat u met een Clipso spanwand of -plafond meteen een lelijke onafgewerkte wand aan het zicht onttrekt dat is natuurlijk ook mooi, want daarmee spaart u een stukadoor en schilder uit.  

En daarmee slaat u dus eigenlijk niet twee, maar zelfs drie vliegen in één klap.

 
Terug naar nieuwsoverzicht