menu

Happy Walls

Advies, Ontwerp, Fotografie, Productie, Montage & Onderhoud

Smart Workplace

Gepubliceerd op 02/06/2015

Onlangs was ik in Keulen, voor een bezoek aan Fespa 2015, een grote beurs op het gebied van digital print, en materialen en toepassingen.

Onderweg las ik een artikel over ‘slim behang’, op blokboek.com, een interessant e-zine over creatieve communicatie.  Op dit behang wordt electronica geprint, met sensoren en microfoons. Hiermee is het behang onderdeel  van het Smart Home, en kan samenwerken met smartphone en smartwatch. Dit gaat allemaal over The Internet of Things, apparaten en gebouwen die met elkaar communiceren. Ik moest denken aan een artikel van Jim Stolze in Facility Management Magazine dat ik enkele dagen eerder had gelezen. In dat artikel vraagt Jim zich af hoe de ‘smart workplace’ eruit ziet. Alles krijgt een IP-adres en is dus verbonden met het internet en kan op afstand bestuurd worden. Door de techniek van face recognition herkent je kantoor je, doet de deur voor je open, ziet in wat voor stemming je bent, zet een vers, wellicht wat sterker, kopje koffie en past de sterkte van de verlichting en de kleur van het 'behang' aan. Waarschijnlijk is ook je eerste afspraak automatisch verplaatst omdat je wat langer onderweg was dan gepland. Het lijkt allemaal ver weg maar het is techniek die er al is.

Voorlopig waren op de beurs nog vooral conventionele dingen te zien. Prachtige efficiente printers, nieuwe inkten en mooie materialen. Veel toepassingen voor het interieur, aan inspiratie geen gebrek.

Dat interieur gaat in ieder geval met goede visuele communicatie beter werken. Met passend beeldmateriaal, mooie fotografie, heldere typografie, opvallende grafiek of exclusieve kunst, krijg je meer beleving bij je medewerkers en je bezoekers.

En dat levert een positief resultaat op, zeker weten.

Meer weten? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact op.

Terug naar nieuwsoverzicht